LIVEBLOG

VOLG HET NIEUWS VAN DICHTBIJ

De leukste foto’s van 24 UUR LIVE vind je op onze aparte fotopagina. Met dank aan onze fotografen Ymke, Jokko, Dorien en Thomas.

600.000 keer bedankt!

De tweede editie van de muziekmarathon 24 UUR LIVE zit er alweer op, en het was er weer eentje voor de boeken! Gedurende 24 uur brachten Miguel Wiels en zijn band samen met 129 artiesten 24 uur live muziek vanop het middenplein van het Sportpaleis. Een enorm knappe prestatie. Het was een echte booste positiviteit, en jullie hebben massaal meegenoten. De livestream van 24 UUR LIVE, te volgen via HLN.BE en de HLN app, werd gevolgd in 600.000 huiskamers. Er werden meer dan anderhalf miljoen (!) gestarte livestreams geteld! De hashtag #24uurlive ging viraal en de website 24uurlive.be werd 60.000 keer bezocht. Verspreid over 8 tijdsblokken volgden ook 1600 fans, steeds in groep van maximaal 200 personen, 24 UUR LIVE in het Sportpaleis zelf. Vlaanderen toonde zich trouwens van zijn gulste kant. De digitale fooihoed leverde liefst 100.000 euro op. Een mooi steuntje in de rug voor de crew en

Lees verder »

Dit was 24 UUR LIVE

Toen we gisterenavond om 18 uur de aftrap gaven van deze tweede editie van 24 UUR LIVE leek zondagavond nog zo onbereikbaar veraf. Maar, maar … het klokje werd door Miguel Wiels, zijn onovertroffen band, een toegewijde crew en de vele artiesten rondgemaakt! We willen jou graag bedanken voor zoveel steun en enthousiasme. Hopelijk kunnen we elkaar snel terugzien in theaters, in concertzalen en op festivals. Music was are first love, and it will be our last. Cheers! P.S. Je hebt van ons nog een aantal leuke foto’s tegoed. Hou onze Instagram en website de volgende dagen in de gaten.

Lees verder »

Willy Sommers wordt op handen gedragen

Willy Sommers slaagt er ook dit keer in om met zijn ontwapende liedjes het aanwezig publiek en de crew in beweging te zetten. Heel even wordt 24 UUR LIVE een mini-Schlagerfestivalletje. Wat is dit fantastisch. Nog iemand die eraan twijfelt dat muziek mensen verbindt?

Lees verder »

We gaan het laatste uur in

Wat zijn die eerste 23 uur snel voorbijgevlogen.  De tijd vliegt als je je amuseert, zegt men.  Hopelijk heb je dat in de huiskamer of waar je ook de livestream volgt ook zo ervaren. Wat ’n buitengewone muzikale rollercoaster.

Lees verder »

Geert Hoste zingt ‘Poesie mauw’ met zoveel charme

Geert Hoste heeft de vloer. Hij kreeg de opdracht geen politieke grapjes te maken én vooral niet te zingen. Zijn versie van ‘poesie mauw’ buiten beschouwing gelaten. Wat hem opviel tijdens deze 24 UUR LIVE waren de vele tributes. Tot slot vatte Hoste de hoogtepunten van de minister van cultuur gevat samen. You know, if you know.

Lees verder »

Dit is wat fans zeggen

“Ik heb 3 woorden voor jullie: respect, respect en respect! Ben al alle uren aan het volgen zonder te slapen uit sympathie voor al die mensen die alles aan het geven zijn in het Sportpaleis. Jullie zijn zo goed bezig! Komaan nog efjes!” – Celest “Wielske, proficiat van uw oud sjb en buffalo makker!!” “Respect voor Miguel, nen echten Buffol ! Nie neute nie pleue !” “Muziek heelt vele wonden”, de Weyntjes “Dat is het minste dat we kunnen doen”, familie Horemans. “Succes ! Hopelijk een nieuwe editie in 2023!” “Super dat we thuis mee kunnen genieten van dit feest.” “24 euro. Een Euro per uur dat we hebben kunnen genieten. Proficiat! Fantastisch initiatief.”

Lees verder »

“48 uur live, zou dat niet tof zijn”

Niels Destadsbader lanceerde net in gesprek met muziekliefhebbers die 24 UUR LIVE thuis volgen een klein ideetje. “Waarom volgend jaar geen 48 uur live”, stelde hij voor. Benieuwd of de band dat ziet zitten. Wij alleszins wel. 😊

Lees verder »

Een standbeeld voor Miguel

Lisa del Bo stelt voor om een standbeeld voor Miguel Wiels op te richten. “Of beter nog, een heiligverklaring”, vult ze zichzelf aan. “De band en Miguel en alle mensen achter de schermen zijn de echte sterren van 24 UUR LIVE!” Na ‘Liefde is een kaartspel’ zet Lisa del Bo ‘What’s a woman without man’ van Vaya Con Dios in. Slow time.

Lees verder »

Net ontdekt, de crooner in Lucas Van den Eynde

Lucas Van den Eynde, zanger en steracteur, kreeg de zaal én de crew stil met het authentieke Nederlandstalige levenslied, doorgroefde nummers bol van smart en pijn. Er schuilt een crooner in Lucas Van den Eynde, dat is het minste wat je kan zeggen. Eerlijke en oprechte muziek. Maar mooie liedjes duren niet lang. “Een zanger is een groep, dank je wel Miguel en companen”, met deze woorden nam hij al na twee nummers opnieuw afscheid.

Lees verder »

Jonas Van Geel en zijn snor op 24 UUR LIVE

Heel wat mensen hadden de voorbije uren al aangegeven uit te kijken naar het mini-concertje van Cleymans & Van Geel. Wel, het is zover! Zou Jonas dus echt z’n snor scheren na 24 UUR LIVE? Hoe dan ook, het publiek gaat hier uit de bol. Hopelijk jullie ook in de huiskamer of waar dan ook. Geniet van de fantastische muziek van deze jeugdvrienden. ‘En Route’ klonk nog nooit eerder zo goed.

Lees verder »